Wat kost een woningontruiming?

Een woningontruiming is het leeg halen van een woning, kamer of garage. Het wordt vaak uitgevoerd bij een particulieren verhuizing, maar ook bij een overlijden of senioren verhuizing. Maar hoeveel kost een woningontruiming precies?

Welke werkzaamheden doet een ontruimingsbedrijf?

Je kunt een ontruimingsbedrijf voor verschillende redenen inschakelen, maar vaak heeft het te maken met een verhuizing. Maar welke werkzaamheden doet een ontruimingsbedrijf?

  • Inboedelontruiming. De eerste taak is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende. De spullen die in de woning of kamer staan worden er uitgehaald. Wat er vervolgens met deze spullen gedaan wordt is afhankelijk van de reden van de ontruiming. Bij een verhuizing worden ze verplaatst naar de nieuwe woning, maar bij een overlijden worden de spullen vaak weggebracht of opgekocht.
  • Schoonmaken. Nadat alle spullen uit de woning zijn gehaald moet het huis vaak nog schoongemaakt worden. Dit is een extra taak waar je het bedrijf voor kan inschakelen. Dit is vooral ideaal wanneer het gaat over een huurwoning die bezemschoon achtergelaten moet worden.
  • Herstellen. Bij het herstellen van een woning gaat het vaak over het weghalen van kapotte vloerbedekking, of het schilderen van een muur. Maar het kan ook gaan over het maken van andere kapotte plekken in huis, zoals bijvoorbeeld een deur.

Wat betaal je voor een woningontruiming?

Hoeveel je betaald voor een woningontruiming is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de grootte van een woning, de reden van de ontruiming en of er nog extra taken moeten worden uitgevoerd. Wanneer je een kleine woning hebt met 1 of 2 kamers zul je goedkoper uit zijn dan wanneer je een woning hebt met meer dan 3 kamers. Dit komt omdat het ontruimingsbedrijf dan sneller klaar is. In de tabel hieronder vind je de verschillende werkzaamheden en de gemiddelde prijs op een rijtje staan.

 

Type werkzaamheden  Gemiddelde prijs 
Afvalstortkosten € 100,- tot € 800,-
Schoonmaakkosten € 20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen € 2,50,- per m²
Ontruimen van een senioren kamer € 150,- tot € 350,-
Eengezinswoning € 550,- tot € 2.000,-
Woning met 1 tot 2 kamers € 150,- tot € 600,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers € 750,- tot € 2.500,-