woningontruiming

5 tips voor een stressvrije woningontruiming

Een woningontruiming kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Zeker wanneer de ontruiming van je huis met enige spoed moet worden uitgevoerd. Door het inschakelen van een ontruimingsbedrijf kan je jezelf al een enorme hoop stress voorkomen. In dit artikel geven wij onze beste 6 tips om de ontruiming zo vlekkeloos en stressvrij als mogelijk te laten verlopen.

1. Stickers plakken op je meubels

Door stickers te plakken op je meubels is het niet alleen voor een ontruimingsbedrijf duidelijk wat er precies moet gebeuren met je inboedel, maar creƫer je voor jezelf ook goed overzicht. Kies voor een handig stoplicht stickersysteem: plak groene stickers op de meubels die bewaard kunnen worden. Kies voor oranje stickers voor de meubels nog een ronde mee kunnen, maar verkocht of gedoneerd worden. En als laatste rode stickers voor meubels die weg kunnen.

Naast het ontruimen kan een ontruimingsbedrijf ook de juiste locatie voor de meubels vinden. Denk aan het brengen van inboedel naar een kringloop of het afvoeren van onbruikbare meubels naar een afvalstort.

2. Kies voor een betrouwbaar ontruimingsbedrijf!

Kies je ervoor om een bedrijf in te schakelen die de ontruiming voor je gaat uitvoeren? Slim, want zij kunnen je enorm veel klussen uit handen nemen. Ook is de ontruiming van je huis door deze professionals zo uitgevoerd. Daarnaast kan een ontruimingsbedrijf veel meer voor je betekenen. Denk aan het schoonmaken van de woning zodat deze bezemschoon opgeleverd kan worden. Heb je gaten in de muren van schilderijen? Voor het vullen van deze gaten draait een ontruimingsbedrijf vaak de hand ook niet om!

Ben je op zoek naar een specialist in jouw regio? Op schellekens-huisontruiming.nl kan je meer informatie krijgen over een ontruiming en de kosten ervan. Daarnaast kan je makkelijk een gratis offerte aanvragen.

3. Laat grote meubels (de)monteren door een ontruimingsbedrijf

Die grote kledingkast of tv-meubel moet ook uit de woning verwijderd worden. Een zware klus, waarbij het demonteren zorg nodig heeft om de kast in goede staat uit de woning te krijgen. Een ontruimingsbedrijf heeft veel ervaring met deze klussen en kan zorgen voor een vlekkeloze ontruiming. Door zelf de kleine meubels te ontruimen en de grote meubels aan een bedrijf over te laten kan je ook nog eens flink op de kosten besparen.

4. Opvang regelen voor kinderen of huisdieren

Hartstikke leuk om je kinderen of huisdieren bij je te hebben, maar ze zorgen wel voor wat afleiding. Schakel familie of vrienden in om tijdens de ontruiming op de kinderen of huisdieren te passen zodat jij zelf de volle focus bij de ontruiming kan houden. Op deze manier gaat het ook nog eens een stuk sneller!

5. Hou je sleutels, belangrijke spullen & papieren apart

Je hebt altijd belangrijke spullen en papieren die je meteen nodig hebt. Er is niets zo vervelend wanneer dit ergens in een doos beland die je niet snel terug kan vinden. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een bakje waar je de belangrijkste spullen in kan bewaren die je binnen handbereik moet houden. Kies er dan ook voor om dit bakje zelf mee te nemen, zodat je altijd weet waar het ligt. Heb je iets nodig, dan kan je er zo bij.