De kosten van verhuizen

Een verhuisbedrijf inschakelen: wat kost dat?

Het inschakelen van een verhuisbedrijf heeft zo zijn voordelen. Het geeft zekerheid over de veiligheid van je bezittingen, bespaart jezelf veel tijd en geeft je daardoor ook minder stress.

Op deze pagina vertellen we jou over wat voor kosten een verhuisbedrijf met zich mee brengt. Ook vertellen we wat de verschillen zijn als je zelf je verhuizing regelt of dat je dit laat doen door een verhuisbedrijf. Lees snel verder zodat jij precies weet wat je straks moet doen!

Wat kost het inschakelen van een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuisfirma beginnen bij €750,- voor een verhuizing als je naar een flat of appartement verhuisd. De prijs kan oplopen tot gemiddeld €900,- als je naar een twee-onder-een-kap- of vrijstaande woning verhuisd. Je weet nu dus wat je gemiddeld kwijt zult zijn als je een verhuisbedrijf in zult schakelen. Maar waar betaal je dan allemaal voor?

Hier betaal je voor bij het gebruik maken van een verhuisbedrijf:

  • Verhuizer(s): een verhuizer kost gemiddeld tussen de €30,- en €40,- euro per uur en deze prijs loopt op wanneer je meer verhuizers nodig hebt of ze langer nodig hebt.
  • Verhuiswagen(s): verhuiswagens zijn er in verschillende groottes en daardoor variëren de prijzen hiervan ook. Je hebt bijvoorbeeld verhuiswagens van 20m3, 50m3 en 75m.
  • Voorrijkosten: een verhuisbedrijf rekent vaak ook voorrijkosten. Deze kosten worden berekend met de afstand die tussen je woning en het verhuisbedrijf ligt.
  • Eventuele overige kosten: dit kunnen kosten zijn voor een verhuislift als deze nodig is, maar ook voor bijvoorbeeld een parkeervergunning of verhuisverzekering.

De kosten van een verhuisbedrijf tegen de kosten van zelfverhuizing

Vaak willen mensen zelf de verhuizing regelen omdat ze vinden dat dit veel goedkoper is. Als je zelf verhuist moet je zelf een verhuiswagen huren. Je bent meestal ook langer bezig met het verhuizen, waardoor je de verhuiswagen langer nodig zult hebben en dus duurder zal worden.

Ook zul je inpakmateriaal moeten aanschaffen. Bij een verhuisbedrijf kan je deze vaak tegen een lage prijs huren. Daarnaast brengt een verhuisbedrijf veel tijdsbesparing en rust met zich mee. Dit maakt een verhuisbedrijf toch wel erg aantrekkelijk.