Tuin ontruimen

Tuinontruiming: hoe gaat dat in zijn werk?

Als je gaat verhuizen is het vaak verplicht om je tuin in een nette en schone staat achter te laten. Ook als je de tuin wil gaan renoveren is het handig om de tuin helemaal leeg te hebben. Als je de tuin laat ontruimen wordt dit allemaal voor je geregeld.

Hoeveel  kost het om je tuin te laten ontruimen?

De kosten om je tuin te laten ontruimen liggen gemiddeld tussen de €600,- en €1.000,-. Je kan er dus vanuit gaan dat je ongeveer €800,- kwijt bent. De minimale kosten om de tuin te laten ontruimen zijn €450,- en de maximale kosten zijn €1.400,-.

Wat heeft er allemaal invloed op de kosten van het ontruimen van de tuin?

De grootte van de tuin heeft natuurlijk invloed op de ontruiming. Een grote tuin is duurder om te laten ontruimen dan een kleine tuin. Ook zijn er andere werkzaamheden die een invloed hebben op de prijs.

Bestrating laten verwijderen

Als er bestrating aanwezig is dat verwijderd moet worden heeft dit ook invloed op de kosten. Wanneer Je alleen de bestrating wil laten verwijderen kost dit gemiddeld tussen de €30,- en €45,- per uur. Als je de bestrating wil laten verwijderen en afvoeren zijn de gemiddelde kosten iets hoger. Dit ligt dan tussen de €45,- en €55,- per uur.

Bomen laten kappen

Als je ook een boom wil laten kappen zitten hier ook kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen afhankelijk van de grootte van de boom. Wanneer je een kleine boom wil laten verwijderen ben je hier gemiddeld €400,- aan kwijt. Het verwijderen van een grote boom kan oplopen tot ongeveer €800.-. Onder een kleine boom wordt een boom met een hoogte tot zes meter en een stamomtrek tot 20 centimeter verstaan, met een grote boom wordt een boom bedoeld vanaf 8 meter met een stamomtrek vanaf 35 centimeter.

Kan ik ook besparen op de kosten?

Er zijn veel mogelijkheden om te besparen. Je kan bijvoorbeeld zelf het afval afvoeren. Door dit zelf te doen bespaar je gemiddeld €12,50 per uur. Ook kan je zelf alvast bijvoorbeeld tuinmeubels aan de kant zetten als je deze later opnieuw wilt gaan gebruiken. Als laatste kan je kosten besparen door een gratis offerte in te vullen op https://www.dewoningontruimers.nl/woningontruimingsgids/. Op deze website wordt een gespecialiseerde vakman uit je regio bij je opdracht uitgezocht. Hierdoor bespaar je bijvoorbeeld op de voorrijkosten.