Werkzaamheden verhuizers

Wat doen verhuizers?

Vraag jij je ook wel eens af wat verhuizers allemaal voor je kunnen betekenen? Wat je zelf moet regelen en wat je niet hoeft te regelen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Op deze pagina lees je over de werkzaamheden van verhuizers, de voordelen van verhuisbedrijven en geven we je een aantal bespaartips voor bij het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Wat voor werkzaamheden hebben verhuizers

Verhuizers zijn in te zetten voor veel verschillende werkzaamheden. Dit is vaak afhankelijk van wat je zelf wilt en hoeveel je ervoor wil betalen. Je kunt ervoor kiezen om alles wat betrekking heeft op de verhuizing door een verhuisbedrijf te laten doen. Ook kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen het transport door een verhuisbedrijf te laten doen.

Hieronder zie je de meest voorkomende werkzaamheden op een rijtje:

  • Bezittingen, wanneer nodig, demonteren en inpakken in verhuisdozen
  • Alle bezittingen inladen in de verhuiswagen van het verhuisbedrijf
  • De volgeladen verhuiswagen naar de nieuwe bestemming toerijden
  • Alle bezittingen in de verhuiswagen uitladen
  • De bezittingen in de verhuisdozen uitpakken
  • Alle uitgepakte bezittingen op de door jouw gekozen plek neerzetten en eventueel installeren

Je kan er dus zelf voor kiezen welke werkzaamheden je door een verhuizer laat doen en welke je zelf doet. Houd er wel rekening mee dat hoe meer je door een verhuizer laat doen hoe duurder het zal worden.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Een van de grootste voordelen die het inschakelen van een verhuisbedrijf biedt is dat de verhuizers professionele vakmensen zijn die specialiseren in verhuizen. Ze weten dus vaak precies hoe het gaat en wat de beste manier is.

Daarnaast kunnen verhuizers erg veel stress besparen, omdat je alles niet meer zelf hoeft te doen. Door verhuizers het meeste werk te laten doen heb je zelf meer tijd om je bezig te houden met andere zaken. De verhuizers zorgen ervoor dat je niet meer om hoeft te kijken naar de verhuizing en dat alles voor je geregeld wordt.

Als je nog niet weet of zelf verhuizen logisch is lees je op bouwenwonen enkele overwegingen.

Bespaartips

  • Kijk naar wat je zelf al kan regelen: door bijvoorbeeld zelf voor de verhuisdozen te zorgen hoeft het verhuisbedrijf dit niet meer te doen en bespaar je hier dus op
  • Vergelijk offertes: het vergelijken van offertes kan je wel tot 40% op de kosten besparen